Frequently Asked Questions

Do you have any questions about a specific job or tool? Or do you want to know the differences between individual tools? You’ll find a handy list of Frequently Asked Questions on the SKIL website.

Check if your question is there, and find the answer you’re looking for!

  • Šta znači „Maks. 16V“?

    Baterija od „Maks. 16V“ (14,4V) se sastoji iz četiri zasebne ćelije baterije. Svaka ćelija ima dve vrednosti napona: nominalnu i maksimalnu. Kada je litijum-jonska ćelija od 3,6V napunjena, ona je zapravo napunjena na 4V. Tek kada se isprazni do nivoa od 50%, ona dostiže nominalnu vrednost od 3,6V. Nominalna vrednosti se izračunava na sledeći način: 3,6V x 4 ćelije = 14,4V. Dok je „Maks.“ vrednost zasnovana na maksimalnom nivou punjenja: 4V x 4 ćelije = 16V.
  • Šta znači „Maks. 20V“?

    Baterija od „Maks. 20V“ (18V) se sastoji iz pet zasebnih ćelija baterije. Svaka ćelija ima dve vrednosti napona: nominalnu i maksimalnu. Kada je litijum-jonska ćelija od 3,6V napunjena, ona je zapravo napunjena na 4V. Tek kada se isprazni do nivoa od 50%, ona dostiže nominalnu vrednost od 3,6V. Nominalna vrednosti se izračunava na sledeći način: 3,6V x 5 ćelija = 18V. Dok je „Maks.“ vrednost zasnovana na maksimalnom nivou punjenja: 4V x 5 ćelija = 20V.
  • Da li su Energy Platform (EP) proizvodi kompatibilni sa PWRCORE™ linijom proizvoda?

    SKIL Energy Platform (EP) i PWRCORE 20 linije proizvoda su identične. Promenilo se samo ime (2022. godine). Prema tome, možete da koristite EP bateriju u PWRCORE 20 proizvodima i PWRCORE 20 bateriju u EP proizvodima.