SKIL kontrola pritiska: manje pritiska, bolje brušenje

Da li ikada ujutru pijete svež sok od pomorandže? I kada pritisnete pomorandžu na sokovnik, da li pritiskate jako zato što mislite da ćete tako brže dobiti više soka? U stvari, suprotno od toga je tačno. Jak pritisak na pomorandžu usporava motor sokovnika, pa on ne može da radi pravilno. Kakve veze ovo ima sa brušenjem?

Pa, ljudi rade isto kada bruse. Oni misle da ako jače pritiskaju, brusilica skida više materijala. I u ovom slučaju, suprotno je tačno.

Motor brusilice se blokira i više ne može pravilno da radi. Štaviše, više Vas zamara i dobijate bolove u rukama i zglobovima.

Zbog toga je SKIL uveo regulaciju pritiska na svoje brusilice. To je vrlo jednostavan princip. Naša brusilica ima 4 LED diode: dve zelene, jednu narandžastu i jednu crvenu. One reaguju na pritisak na brusilicu. Dokle god ste u „zelenoj zoni“, brusilica radi pravilno i dobijate najbolje rezultate brušenja. Ako se upali narandžasta LED dioda koristite suviše veliki pritisak. I ako je crvena LED dioda upaljena, onda je stvarno potrebno da popustite pritisak i pustite alat da radi svoj posao. Najzad, zašto biste se zamarali ako možete da pustite alat da odradi posao za Vas?