SKIL Rende

Sa bogatom istorijom alata za obradu drveta, kompanija SKIL je razvila širok asortiman snažnih, pouzdanih električnih rendea za odlične rezultate kod površinskog rendisanja, rendisanja ugaonih ivica i žlebova.

Upotreba alatke

Za šta se koristi električno rende?

 1. Za šta se koristi električno rende?

 2. 1) Rendisanje površina
 3. 2) Obaranje ivica
 4. 3) Pravljenje ivičnih žlebova

Kako može da se spreči prebrzo tupljenje sečiva?

 1. Kako može da se spreči prebrzo tupljenje sečiva?
  Iako je većina ravnih sečiva reverzibilna i može da se koristi sa obe strane, očigledno je dobra ideja održavati ih oštrim što je duže moguće.
 2. Pre nego što počnete, važno je da uklonite sve zavrtnje, eksere i druge predmete sa radnog dela. Ne samo radi sigurnosti, već i da ne biste oštetili sečiva. Pre nego što počnete, uverite se da duž putanje rendisanja nema prepreka sočivima i uklonite sve deliće drveta koji su uhvaćeni u alat.
 3. Takođe savetujemo da pre nego što spustite električno rende sačekate dok se sečiva potpuno ne zaustave. Rotirajuća sečiva mogu da se uhvate za površinu, što ne samo da otežava kontrolisanje rendea, već može i oštetiti sečiva i radni deo.
 4. Oh, i još jedna stvar: proverite da li električno rende koje razmišljate da kupite ima držač za odlaganje. On štiti rende i radni deo nakon upotrebe.
 5. Usput, preporučljivo je što pre zameniti tupa sečiva. Pogledajte video da biste saznali kako se to radi.

U čemu se razlikuju HSS i TCT (odnosno HM) sečiva za rende?

 1. U čemu se razlikuju HSS i TCT (odnosno HM) sečiva za rende?
  HSS sečiva (sečiva od brzoreznih čelika) za rende su oštrija, pa je rendisana površina maksimalno glatka. Manje su oštra TCT sečiva (sečiva obložena volframskim karbidom), poznata i kao HM sečiva (sečiva od tvrdog metala). Rendisana površina je malo manje glatka u poređenju sa HSS sečivima, ali je i dalje vrlo dobra. Velika prednost TCT sečiva je što do pet puta duže ostaju oštra.

Kako se menjaju sečiva za električno rende?

 1. Kako se menjaju sečiva za električno rende?

Korak po korak i saveti za „uradi sam“