Pištolj za vreli vazduh

 1. Čemu služe različite mlaznice pištolja za vreli vazduh?

  Mlaznice omogućavaju precizno obavljanje različitih poslova. One, na primer, usmeravaju vazdušnu struju ka određenoj tački ili je drže dalje od prozora. Na tržištu postoji puno različitih mlaznica, a ovde su prikazani neki najstandardniji tipovi.
 2. 1) Redukciona mlaznica

  Ova mlaznica može biti korišćena za zagrevanje dela radne površine. To je pogodno za lemljenje i odlemljivanje, kao i za savijanje plastičnih cevi. Redukcione mlaznice malog prečnika (Ø 9mm) se koriste sa elektronski kontrolisanim pištoljem za vreli vazduh. Alat možete koristiti na poslovima koji zahtevaju veću preciznost, kao što su zavarivanje štampanih ploča. Mlaznice malog prečnika se takođe koriste sa drugim dodacima koji su pogodni za elektronski kontrolisane pištolje za vreli vazduh.
 3. 2) Reflektorska mlaznica

  Ova mlaznica je idealna za savijanje plastičnih cevi, lemljenje bakarnih cevi, primenjivanje termoskupljajućih cevi a takođe je pogodna i za druge poslove tokom kojih je potrebno zagrevanje svuda oko dela koji se obrađuje.
 4. 3) Površinska mlaznica

  Površinska mlaznica duva vruć vazduh preko radne površine. Površinsku mlaznicu možete koristiti za uklanjanje starih podnih obloga ili vinila na vrlo visokoj temperaturi ili za skidanje farbe.
 5. 4) Mlaznica za zaštitu stakla

  Mlaznicu za zaštitu stakla koristite za usmeravanje vazduha i zaštitu stakla prilikom skidanja farbe sa prozorskog okvira ili omekšavanja gita.
 6. 5) Mlaznica sa prorezom

  Mlaznica sa prorezom je prikačena na redukcionu mlaznicu malog prečnika. Ova kombinacija je pogodna za zavarivanje PVC cerada. Važno je napomenuti da se ova mlaznica može koristiti samo sa elektronski kontrolisanim pištoljem za vreli vazduh.
 7. 6) Mlaznica za zavarivanje

  Mlaznica za zavarivanje je takođe prikačena na redukcionu mlaznicu malog prečnika. Ukoliko je potrebno zavarivanje plastike, morate postaviti šipke za zavarivanje od odgovarajućeg materijala kroz mlaznicu. Šipke se zatim tope u zavareni šav. Važno je napomenuti da se ova mlaznica može koristiti samo sa elektronski kontrolisanim pištoljem za vreli vazduh.